Kamppailulajitaustaa

Kamppailulajitaustaa

Aloitin kamppailuharrastuksen 17 vuotiaana vuonna 1991 Tampereen Kickboxing ry:ssä joka toimii nykyään Chitalada Finland ry nimellä.

Valmentajana on aina ollut Pertti Nurmi.

Treenejä oli alkuun 3x viikossa joista harjoitusmäärät kasvoivat pikkuhiljaa 7-12 harjoitukseen viikossa. 

Lajissa on vyökoearvot keltainen- oranssi-, vihreä-, sininen-, ruskea- ja mustavyö.  Suoritin ensimmäisen vyön eli keltaisen vyön parin kuukauden treenin jälkeen ja viimeisen eli mustanvyön 1998. 

Otin ensimmäisen otteluni keltavöisenä Tampereella Helsingin jujutsuklubia edustavaa ruskeavyöläistä vastaan ja voitin ottelun vaikka pelkäsin että nyt on vähän epäreilut jaot. Tämä voitto antoikin uskoa että tästähän voikin tulla jotain. Otteluihin menin aina kun se oli mahdollista ja kaikenkaikkiaan otteluita oli +/- 100 mukaanlukien thainyrkkeilyottelut.

Treenit oli ennenvanhaan hurjia koska omankokoisia treenikumppaneita ei montaa ollut eli jouduin aina isompia ja vahvempia vastaan mutta periksi en antanut mikä taas vahvisti sitä omaa periksiantamattomuutta ja tahtotilaa. 

Vuonna 1996 oli aika ensimmäisen SM-titteliottelun joka käytiin Helsingissä isommalla areenalla jossa oli myös ammattilaisten otteluita. Voitin titteliottelun 2 erän tyrmäyksellä Lahtelaista ottelijaa vastaan josta muistona mestaruusvyön salin seinällä.

 Suomenmestaruudet voitin aina kun kisoihin ilmoittauduin eli 6 kertaa. 

Vuonna 1997 olin MM-kilpailuissa Italiassa josta tuliaisena hopeaa, tiukka 2-1 hajaäänitappio silloista isäntämaan edustajaa vastaan.

 1998 järjestettiin ns. Itämerenmestaruus titteliottelu Tampereen Hervannassa jossa vastaan tuli Virolainen ottelija, voitin tuon ottelun 2 tai 3 erässä tyrmäyksellä, siitäkin hieno mestaruusvyö Tampereen Chitaladan seinällä.

Viimeiset isot kisani oli vuonna 2002 EM-kilpailut Italiassa, jossa voitin ammattilaisten maailmanmestarin 2 erässä tyrmäyksellä semifinaalissa ja finaalissa hävisin Bulgarialaiselle ammattilaisten ranking 5 hajaäänin 2-1.

Omaa seuratoimintaa oli Nokialla 1998-2010 ja seura toimii edelleen.

Käyn edelleen vetämässä seminaareja tiedustelujen mukaan ja viikottain valmennan yksittäisiä kamppailulajin urheilijoita. 

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.